Nasazení systému Business Central ve společnosti KOVONA SYSTEM, a.s.

Společnost KOVONA SYSTEM, a.s. je jedním z předních českých zástupců specializujících se na kovovýrobu pro globální celosvětový trh. Vzhledem ke kontinuálnímu a dynamickému rozvoji potřebuje tato společnost ty nejmodernější technologie pro řízení firemních procesů. To se jí nyní daří za pomoci systému Microsoft Dynamics 365 Business Central.

KOVONA SYSTEM, a.s. logo Ve společnost KOVONA SYSTEM, a.s. byl pro řízení firemních procesů doposud používán systém Microsoft Dynamics NAV 2016. S ohledem na potřebu optimalizace procesů spojených s plánováním výroby a blížící se ukončení podpory stávajícího ERP systému se společnost rozhodla pro inovaci a přechod na novou verzi – Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Součástí projektu bylo také nasazení hned několika doplňkových produktů, které ještě více navýšily efektivitu při správě a řízení firemních procesů. Jedním z nich je nástroj pro EDI komunikaci, který usnadňuje elektronickou výměnu dokumentů mezi obchodními partnery.

Zároveň se společnost rozhodla pro implementaci integračního modulu NavSherpa for Dynamics, který umožňuje jednoduchou integraci schvalovacích procesů a správy dokumentů přímo do systému Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Společnost také nově využívá nástroj PowerApps, který umožňuje tvorbu jednoduchých podnikových aplikací využitelných pro variabilní scénáře, které může společnost KOVONA ve svém podnikání realizovat. Navíc byla v rámci projektu, konkrétně v oblasti správy procesů ve skladech, zjednodušena evidence paletových jednotek a jejich obsahu. Zákaznické úpravy v řešení čteček čárových kódů byly přeneseny v původní podobě.

Analýza projektu začala v únoru 2021, od června do září probíhala parametrizace a zkušební upgrady a do ostrého provozu byl nový podnikový systém spuštěn na konci září.

O společnosti KOVONA SYSTEM, a.s.

KOVONA SYSTEM, a.s. je ryze českou, prosperující, globálně orientovanou výrobní společností, jejíž primární aktivitou je sériová kovovýroba, ať již vlastních výrobků či výrobků na zakázku.

Jejími zákazníky jsou jak významné nadnárodní, tak menší společnosti s lokální působností. Výrobky nacházejí uplatnění v automobilovém, nábytkářském, strojírenském průmyslu. Mimo polotovary nabízejí hotové výrobky v zákaznickém balení přímo obchodním řetězcům s dodávkou až do skladů obchodních domů. Výrobky vyprodukované ve výrobním závodě této společnosti najdete na celém světě, od Ameriky, přes Evropu až po Japonsko.